Amerikai omlós meggyes pite
Amikor beköszönt az ősz,nálam elkezdődik a PITE időszak . Minden mennyiségben jöhet. Meggyes,körtés,sütőtökös,szilvás... Ezért elhoztam Nektek az egyik kedvencemet. Hihetetlenül könnyű és az ízélmény garantált. Ha már szörnyen fáradt vagyok de finomat szeretnék enni, ez tökéletes választás.
HOZZÁVALÓK:
TÉSZTA:
37,5 dkg liszt
20 dkg vaj
9 dkg cukor
fél felvert tojás
reszelt citromhéj
TÖLTELÉK:
1 kg meggy
7 dkg cukor
1 k.k fahéj
1 csomag vaníliás pudingpor vagy 40g keményitő
1 dl víz
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és egy órát a hűtőben pihentetjük. A tojást verjük fel villával, és a felét adjuk a tésztához a megmaradt részével pedig a rácsokat kenjük le a végén..A töltelékhez a gyümölcsöt forraljuk fel a cukorral és a fahéjjal. Forrástól számított 10 percig főzzük lassú tűzön ,folyamatos kavargatás mellett. Közben a vaníliás pudingport elkeverjük a vízzel és a meggyhez adjuk. Ha kész,hűtsük langyosra. A tészta 2/3 részét nyújtsuk ki és simítsuk bele a formába. Öntsük bele a meggyes tölteléket és készítsük el a rácsozást. A tetejét kenjük le a megmaradt tojással és 200 fokra melegített sütőben süssük 30-40 percig.